Persoonlijk

Ik ben Kim van Rhijn, woonachtig in Zwolle Zuid en trotse Zwollenaar. Ik woon samen met Harold, onze twee zonen en hond Pip. Ik ben een bezige bij, altijd in de weer. Ik hou van sporten en vooral hardlopen doe ik graag. Ik beleef steeds meer plezier aan het hardlopen zonder dat ik mezelf voortdurend onder druk zet. Zomers ben ik samen met mijn gezin veel op het water te vinden, op onze boot. Ik ben graag buiten; in de ruime en vrije natuur. Lange wandelingen door de bossen of langs het water maar ook gewoon op een bankje genieten van de stilte.

Hoe ik in aanraking kwam met lichaamsgericht werken……

De tweedaagse introductie workshop bij Bodymind Opleidingen voor de opleiding Integrated Psychotherapy was mijn eerste kennismaking met lichaamsgericht werken.

Onbevangen en energiek stapte ik naar binnen. Kom maar op!
Deze twee dagen hebben echter iets in beweging gebracht. Er is een nieuwe wereld voor me geopend waar ik eerder geen toegang toe had.
Ik voelde me volledig buiten mijn comfortzone. Ik vond alles wat we deden spannend, vreemd en een beetje gek. En toch…..iets in mij werd wakker geschud en ik was vooral nieuwsgierig geworden. Nieuwsgierig naar dit onbekende en nieuwe werk.

Ik besloot te starten met de opleiding. Ik kon altijd nog stoppen na het eerste jaar. Maar ik ging jaar na jaar weer door.
En er is er veel in mij veranderd. En ook in de relaties met de mensen om mij heen. Ik ben me meer bewust geworden van mijn eigen lijf, van de spanning die ik ervaar in mijn lijf en wat deze spanning veroorzaakt. In de eerste twee jaar ging dit vooral over mij. Het onderzoeken van mezelf, mijn eigen ik; het raakte me vaak diep. In verdriet, boosheid en vooral ook in hevige angst. Ik kreeg meer contact met mijn gevoel, durfde naar mijn mindere, donkere kanten te kijken en ontdekte mijn overlevingspatronen. Hierdoor heb ik mijn hart meer kunnen openen; voor mezelf en voor mensen om mij heen. Ik heb leren genieten en lichter, vrijer te leven. Dit maakte dat ik steeds weer stapjes zette en meer bewustzijn kreeg. En toen in het derde jaar de switch werd gemaakt naar ‘ik als therapeut’, wist ik dat ik een goede keuze had gemaakt. Ja, dit is de manier van werken die past bij mij. Wat een rijker mens voel ik mij dat ik deze bijzondere jaren heb mogen onderzoeken en alle ruimte heb gevoeld om te leren en ervaren. Van hard werken, naar hart werk!

En nu mag ik doorgeven wat dit werk mij gebracht heeft. Daarmee gun ik een ieder een eigen, unieke ervaring.

Tot onze ontmoeting! Warme groet Kim

 

“Mooi in eenvoud” voor mij…….

Mooi in eenvoud gaat over authenticiteit, over de eenvoud in jezelf vinden, zonder poespas. Eenvoud klopt voor mij. In de eenvoud ervaar ik rust, ruimte en kracht. En daarmee ruimte voor mijn eigen authenticiteit, mijn eigen ik. Daar waar het simpel is, natuurlijk en gewoon, voelt het veilig en vertrouwd. In contact met mijn hart, dicht bij mezelf.

Stef Bos schreef een lied dat heet “de eenvoud”. “Een woord betekent zoveel dat je niet veel nodig hebt om te zeggen wat je voelt”.