Hoe ziet een sessie eruit?

Voorafgaande aan de eerste sessie plannen we een intakegesprek. Jij en ik maken kennis en voor ons allebei vind ik het belangrijk dat er een ‘klik’ is. Het is belangrijk dat we ons beiden prettig voelen in het contact. Pas vanuit de veiligheid in het contact en de omgeving, zal je bereid zijn iets te onderzoeken of iets te veranderen.┬áIk vraag aan je wat je hulpvraag is, waarom je deze sessies wilt volgen en wat je verwachtingen zijn. Samen bekijken we dan hoe lichaamsgerichte therapie jou kan helpen.

In de sessies die volgen werken we met deze hulpvraag. Na elke 5 sessies evalueren we aan de hand van de hulpvraag.

Tijdens de sessies werken we vooral met dat wat jij inbrengt. Een vraag die ik regelmatig stel is; “Wat zullen we vandaag onderzoeken?”. Het kan zijn dat je ergens tegenaan gelopen bent, wat je verder wil onderzoeken. Dit nemen we dan als ingang. Ook kan het zijn dat je een (lichamelijke) klacht hebt en dat we dit verder onderzoeken in de sessies. Ik vind het belangrijk dat jij de ruimte en vrijheid voelt om te onderzoeken, vanuit nieuwsgierigheid. Met rust, warmte, plezier en gepaste humor ben ik aanwezig.

Ik wil de sessies graag afsluiten met een eindevaluatie. We zijn immers samen een verbintenis aangegaan en deze wil ik respectvol afronden. We kijken dan terug naar de eerdere sessies en hoe er aan de hulpvraag gewerkt is.